TGiF

Godmorgon!! ❤

Hoppas att du sovit gott! Jag vaknade upp till en kall morgon igen.. ca 20 grader. Då vill iaf inte jag kliva ur min varma goa säng! 😉 Men flickorna ska ju på skolan så då är det bara så vackert att hoppa i unicorntofflorna samt slänga på sig en varm kofta och hälsa dagen välkommen!

Nu har jag spenderat 1 timme på kontoret och fakturerat lite.. så något gör jag faktiskt ibland! 😉

Det jag skrev i gårdagens inlägg om att jag kan anses som oansvarsfull och lat av många som hör att jag inte jobbar, nu kommer fortsättningen…

Samhället verkar vara uppbyggt av jämförelser av alla slag.

När man träffar en gammal vän/klasskompis/bekant osv. så är det oftast en härligt inslag i vardagen. Man småpratar om ditt och datt, och tillslut kommer alltid frågan..Vd jobbar du med?

För mig då som aldrig har jobbat kan den frågan skapa massa känslor. Ena gången så smyger sig ångesten fram, andra gånger så känner jag mig lyckosam. Men svaret från mig är alltid detsamma… Jag jobbar inte!

Dom tre orden kan skapa så många reaktioner! Vissa reagerar med avund, vissa med avsmak, vissa med glädje. Vissa blir bara tysta. Jag har själv valt att inte jobba. Varför frågar många..

Det började med att jag blev mamma. Då sa jag till mig själv att jag vill inte missa NÅTT i mitt barns utveckling. Jag ville inte riskera att min flicka tog sitt första steg på förskolan, eller sa sitt första ord.. Så då blev jag hemma. Det skapar såklart reaktioner. De gör det alltid då det är något som är utöver det vanliga.

Men det är MITT val och varför ska då någon anse sig ha rätten att ifrågasätta det?

Jag kan bli riktigt förbannad vissa gånger och ställa motfrågan.. Varför var det så viktigt att skaffa barn då karriären och pengar verkar vara viktigare? Men just DEN frågan FÅR man inte ställa! För då blir inte folk glada! 😉

”-Man måste ju jobba så man kan köpa mat” Sant.. men min familj äter också även fast barnen kommer hem direkt efter skolan.

”-Hur ska man annars kunna resa?” Ja.. spara kanske! 😉

Sluta var så avundsjuka.. Det gäller alla! 🙂 Om jag nu ville åka utomlands 2-3 gånger/år så har jag ju fått lov att jobba. Men nu vill jag inte det!

Så snälla respektera mitt val.. för jag respekterar erat!

Glöm aldrig bort

Ingenting är omöjligt.. Det tar bara lite längre tid! ❤

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: